Äänestäminen

Äänioikeus

Äänioikeus on jokaisella jäsenellä, joka on hyväksytty jäseneksi viimeistään 1.1.2024 ja joka on vaalin alkaessa edelleen jäsenenä. Vaalissa jokaisella äänioikeutetulla jäsenellä on yksi ääni ja mahdollisuus äänestää yhtä ehdokasta. Uuteen edustajistoon valitaan 20 jäsentä suhteellisilla vaaleilla.

 

Äänestysaika

Vaalin äänestysaika alkaa maanantaina 15.4.2024 klo 8.00 ja päättyy perjantaina 3.5.2024 keskiyöllä.

 

Äänestysohjeet

Äänestäminen tapahtuu sähköisesti tuottajien omassa Sinetti-palvelussa.

 

OHJEET SÄHKÖISEEN ÄÄNESTYKSEEN

1.  Tutustu ehdokkaisiin vaalisivuston sivulla 'Ehdokkaat' 

Koska vaaleissa on yksi vaalipiiri, voit äänestää minkä tahansa listan ehdokasta.

 

2. Äänestä 3.5.2024 mennessä 

Äänestys on järjestetty sähköisesti Sinetti-palvelun kautta. Kaikille äänioikeutetuille jäsenille on toimitettu äänestyslinkki sähköpostitse. Vaihtoehtoisesti lomakkeen avaaminen onnistuu sisään kirjautuneena Sinetti-palvelun valikosta.

Valitse äänestyslomakkeen listasta ehdokas, jota haluat äänestää, ja klikkaa ehdokkaan nimeä. Avautuva ponnahdusikkuna vahvistaa, kenelle olet äänesi antamassa. Jos valinta on oikein, lähetä äänesi painamalla ”Äänestä”-painiketta.

Huomio! Jokainen jäsennumero antaa yhden äänen ja äänestää voi vain kerran. Annettua ääntä ei voi muuttaa vahvistuksen jälkeen.

 

3. Vahvistus rekisteröidystä äänestä sähköpostiin

Vahvistus onnistuneesti annetusta äänestä toimitetaan Sinetti-pääkäyttäjän sähköpostiosoitteeseen. Kyseinen viesti on kuittaus äänen rekisteröitymisestä, eikä se sisällä mitään muita tietoja.